Danas

Liga za rak -7-24 marka 25_5_2016Zagrebačka liga protiv raka pokreće jedinstveni audiovizualni portal čiji su autori onkolozi liječnici kirurških struka, internistički onkolozi, radioterapijski onkolozi, dijagnostičari itd. koji će primarno biti usmjereni onkološkim bolesnicima kao i njihovim obiteljima, ali i onkološkoj edukaciji svih dobnih skupina stanovnika. Akcija nosi naziv 24/7.

U cilju pružanja kvalitetne informacije koja je važna tijekom procesa liječenja i to 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, koncipirana je i realizirana suvremena audio vizualna komunikacija/edukacija/samopomoć namijenjena bolesnicima i njihovim obiteljima. Novi sustav putem weba omogućava svima koji su trenutno na aktivnom onkološkom liječenju ili imaju zdravstvene probleme vezane uz napredovanje tumorske bolesti kvalitetne stručne informacije.

Za Zagrebačku liga protiv raka dizajniran je novi vizualni identitet u cilju jasne, suvremene i prepoznatljive komunikacije. Projekt  je realiziran na visoko-obrazovnoj instituciji grada Zagreba. Studenti Informatičkog dizajna Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom profesora i asistenata dizajnirali su i realizirali suvremeni sustav informiranja i educiranja.

Uz široku podršku svih društveno zdravstvenih udruga Zagrebačka liga protiv raka želi promicati suvremene terapijske postupke zasnovane na znanstvenim dokazima koji se provode u našim zdravstvenim ustanovama kroz sinergiju onkoloških stručnjaka i bolesnika, te njihovih obitelji.

Cilj je omogućiti bolesnicima da nakon završene onkološke terapije budu socioekonomski integrirani kako u svoju obitelj, tako i u čitavu društvenu zajednicu, kako bi joj bili od koristi, a ne teretom.